tisdag 14 december 2010

Idag när grabben kom hem från hockeyträningen var det minst sagt en sur kille som kom in genom dörren. Vi har som regel att han ska duscha före han äter middag. En gång har vi gjort misstaget att låta honom äta före han duschar och numera är det konstant tjat om att han ska äta först för han håller ju på att svälta ihjäl och kommer att döööö om han inte får äta på en gåååång. Men jag är alldeles övertygad om att han kommer att överleva duschen före maten men är inte lika säker på att vi kommer att överleva maten med honom oduschad om några år... ;-)

Efter lite bök och stök och smällande och stampande lyckades han dock duscha och käka middag. Sedan var det dags att göra om mattetestet som han hade totalt misslyckats med. Killen är en hejare på matematik så jag förstår egentligen inte hur han lyckats att misslyckas så totalt. Han måsta ha varit ordentligt okoncentrerad, han hade nämligen bara 2 rätt på hela provet...Vilken tur att han har en mamma som sätter sig med honom och gör om provet (även om han inte tycker det). Matten gick tungt och det var mycket protester, han skulle inte göra läxan och lärarna var bara skit osv osv osv. Det gäller att hålla lugnet när han gapar och skriker för att själv hålla lugnet. Inte det lättaste alla gånger.

Nåja, efter många om och men visade sig att skon klämde ju inte alls vid läxläsningen. Utan han var sur för att han inte fått fara iväg och vara domare på en innebandyturnering. Han var inställd på att få göra det och det visade sig att så blev inte fallet. Jag vet egentligen inte vad som har hänt men han var jättebesviken eftersom tre andra killar i klassen fått göra det istället. Det enda som jag kan göra är att stötta honom och sätta ord på känslorna samtidigt som jag försöker att förklara vad jag tror har hänt när de andra killarna blivit utvalda. Men det är inte lätt när man själv inte heller vet.

Nu har vi skickat honom i säng, han hade svårt att somna igår och var uppe till elvatiden någongång. Nu ligger pojken och varvar ner med en bok i sitt rum innan det är dags att sova. Jag hoppas att han har lättare att somna ikväll.

1 kommentar:

  1. Så lätt det är att de där utbrotten kommer när hungern ligger på lur. Känner igen svårigheterna att hålla sig lugn när det blir irritation och frustration, man räknar i huvudet och försöker koncentrera sig, men dt är verkligen svårt. Nu känner ju inte jag din son. men det kan ju faktiskt bero på pressen i situationen att matten inte funkade, stress är ju ofta en bov i dramat för dessa barn. Rädslan att misslyckas kan ju förstöra mycket ibland.
    Ingen lätt upgift att förklara varför saker blir som de blir ibland när man inte vet själv.
    Hoppas att han somnar och sover gott...
    Ha en bra kväll//Lena

    SvaraRadera